Overname van Smullers door Lagardère Travel Retail

Posted 02/08/2018 - by HR in News

Vandaag is bekend geworden dat NS voornemens is de snackformule Smullers over te dragen aan Lagardère Travel Retail. De 28 Smullers winkels worden nu nog geëxploiteerd door NS zelf. NS heeft het voorstel van Lagardère in de marktuitvraag als beste beoordeeld en heeft vandaag de gunning van de exploitatie van de formule Smullers aan Lagardère, bekend gemaakt.

In lijn met de strategie is NS voornemens de Smullers winkels over te dragen aan de markt. Voor de overname van de exploitatie van de formule Smullers is Lagardère beoordeeld als de partij van eerste voorkeur. Partijen zijn voornemens om de exploitatie van de Smullers winkels per 1 februari 2019 over te dragen. Alle betreffende medewerkers (circa 400) zullen dan overgaan naar Lagardère met een vergelijkbaar arbeidsvoorwaardenpakket.

Quote vanuit Lagardère: Allan Henrich:

“Lagardère Travel Retail is zeer verheugd met de gunning van NS voor de Smullers en vereerd dat onze doorontwikkeling van het Smullers concept de doorslag heeft gegeven voor de gunning. De toevoeging van Smullers ligt in lijn met de groei strategie van Lagardère in Nederland. Wij zien ernaar uit om de ruim 400 nieuwe medewerkers te verwelkomen.”

Quote vanuit NS: Sytze van der Aa:

“Met de selectie van Lagardère kiest NS voor samenwerking met een ervaren, betrouwbare speler in retail en foodservice in het reizigersdomein. Lagardère heeft haar ervaring op overtuigende wijze ingezet in het voorstel voor doorontwikkeling van de Smullers formule voor de komende jaren.”