Nieuws

01 maart 2023

Lagardère Travel Retail opent achtste Relay winkel op Eindhoven Airport

De achtste Relay winkel in Nederland is geopend op Eindhoven Airport. Het is de eerste winkel die geopend wordt op een luchthaven. Relay, een internationaal lees- en cadeauwinkelconcept van het beursgenoteerde bedrijf Lagardère Travel Retail met meer dan 1000 Relay winkels in 14 landen. Lagardère heeft in 2021 haar eerste winkel geopend op treinstation Breda, waarna het jaar daarna nog winkels volgden op de stations Amsterdam Centraal, Den Haag Centraal, Delft en Rotterdam Centraal.

Relay wordt uitgerold op luchthaven

Relay vestigd zich in een winkelruimte van maar liefst 200 m2. Voorheen zaten hier de drie Lagardère winkels Rituals, Travel & Fashion en Victoria Secret. Nu is de ruimte verbouwd tot één winkel. Nu Relay haar deuren opent, heeft Eindhoven Airport een echte lees- en cadeauwinkel in de winkelkern van de luchthaven waar een ruim aanbod boeken, tijdschriften, cadeaus en reisaccessoires verkrijgbaar zijn.

Twan Vissers, directeur food en travel essentials Lagardère Nederland: “Wij zijn trots dat we na maandenlange voorbereidingen eindelijk het resultaat kunnen laten zien. Het team van Lagardère NL heeft het concept aangepast naar de wensen van de Nederlandse reiziger. Het aantrekkelijke assortiment is met zorg samengesteld, wij zullen de reizigers verrassen met een breed aanbod cadeau-, reis- en leesartikelen.”

Ervaren Travel Retailer

Lagardère is geen onbekende van NS en de airports. Zo opereert zij de succesvolle snackbar Smullers, de eerste snackbar met het Beter Leven keurmerk met 27 vestigingen op de stations. Sinds 2019 heeft Lagardère de Aziatische take-away formule YO! geïntroduceerd op de stations van Rotterdam Centraal en Den Haag Centraal. Op Schiphol Airport en Eindhoven Airport is Lagardère actief met haar fashion winkels. Zo behoren Hèrmes, Bottega Veneta, Burberry, Victoria Secret, de Fashion Gallery en G-Star tot hun portfolio.

Over de organisatie

Lagardère Travel Retail, is één van de vier divisies van de Lagardère Group en een wereldwijde pionier in de Travel Retail industrie. Verspreid over 39 landen heeft Lagardère Travel Retail meer dan 4800 winkels, gespecialiseerd in Travel Essentials, Duty Free, Fashion en Foodservice. In Nederland is Lagardère Travel Retail meer dan 50 jaar actief in 3 business units: Travel Essentials, Fashion en Foodservice. Lagardère Travel Retail is een expert in het opzetten en opereren van Travel Retail concepten op vliegvelden en stations en beheert een divers portfolio van meer dan 100 merken.