De voorkeurspartner voor innovatie

Het is onze ambitie om de meest innovatieve speler binnen de Travel Retail-branche te zijn.

We streven ernaar om wendbare, relevante en innovatieve oplossingen met toegevoegde waarde te ontwerpen en te leveren die aangepast zijn aan de commerciële verwachtingen van de verhuurder en op maat gemaakt zijn voor de behoeften van passagiers om een naadloze, meer verantwoorde en gedenkwaardige reiservaring te creëren.

FLEXIBEL & RELEVANT

Omdat elke verhuurder en passagier uniek is en zijn eigen behoeften heeft, bieden we een breed scala aan op maat gemaakte of aanpasbare innovaties die beantwoorden aan hun specifieke context en verwachtingen.
Onze lokale teams, ondersteund door ons toegewijde centrale innovatieteam, zorgen voor een snelle implementatie en time-to-market.

TOEGEVOEGDE WAARDE

Of we nu de innovatieplannen van verhuurders ondersteunen of ad-hoc innovaties ontwikkelen, ons doel is altijd om waarde te creëren voor verhuurders en reizigers. Onze benadering van innovatie geeft prioriteit aan kwaliteit en klantgerichte impact.

Bestuur

Onze routekaart voor innovatie wordt lokaal aangestuurd en wereldwijd gecoördineerd door een innovatiegemeenschap.

Lagardere-Travel Retail - Innovation - Governance

Op lokaal niveau zijn onze teams volledig in staat om innovaties aan te sturen en te coördineren in nauwe samenwerking met verhuurders, waarbij een aanpak van testen en leren en A/B-testen wordt gehanteerd. Ons uitgebreide netwerk van lokale innovators draagt bij aan onze wereldwijde ervaring, waardoor we verhuurders kunnen ondersteunen en adviseren over verbeteringen die voortkomen uit nieuwe initiatieven. 

Op mondiaal niveau geeft het centrale innovatieteam prioriteit aan innovatie-initiatieven in alle regio's en coördineert deze. Ze faciliteren internationale implementatie en schaalvergroting, terwijl ze de time-to-market implementatie internationaal versnellen. We vormen ook strategische partnerschappen om de kwaliteit en impact van onze innovatieve ontwikkelingen te vergroten.

Samenwerken

Creëer een lokale gemeenschap rond innovatie.

Lagardere-Travel Retail - Innovation - Team up

We ondersteunen een wereldwijde interne gemeenschap die zich inzet voor innovatie. Met meer dan 20 leden is deze groeiende gemeenschap verspreid over de hele Groep en zorgt ervoor dat onze innovatieaanpak efficiënt lokale zakelijke uitdagingen aanpakt en tegelijkertijd de capaciteiten van de Groep benut.

Open

Maak contact met het innovatie-ecosysteem om op de hoogte te blijven en te reageren op opkomende trends.

Lagardere-Travel Retail - Innovation - Open up

We ontwikkelen partnerschappen met merken en start-ups en schaalvergroting binnen de Groep om onze flexibiliteit te vergroten en ons vermogen om samen te werken met het innovatie-ecosysteem te versterken.
We volgen de nieuwste trends in onze sector op de voet en spelen hierop in om onze positie als voorkeurspartner te behouden.

Versnellen

Stimuleer een cultuur van snel experimenteren.

Lagardere-Travel Retail - Innovation - Stand up

We zijn bezig met het Proof-of-concept (PoC) beheerprogramma

  • Ondersteuning bij het faciliteren en coördineren van de PoC tussen Lagardère Travel Retail en de scale-ups
  • Ondersteuning bij het meten van PoC-resultaten en het opstellen van een business case voor mogelijke goedkeuring en uitrol

Meeslepende ervaringen

Gedetailleerd onderzoek naar de behoeften van reizigers leidt tot de ontwikkeling van aantrekkelijke concepten en innovaties die traffic genereren, de verblijftijd verlengen en aankopen verhogen.

Lagardere-Travel Retail - Innovation - Immersive experience

Van virtual reality kiosken, gamifications, AI-productaanbevelingen tot onze golfsimulators, onze winkels bieden ervaringen die verder gaan dan de traditionele detailhandel.