Nieuws

20 oktober 2021

Retailer Lagardère introduceert nieuw winkelconcept op treinstations

Retailer Lagardère introduceert nieuw winkelconcept op treinstations

Vandaag wordt op station Breda de eerste Relay winkel in Nederland geopend. Relay, een nieuw internationaal lees- en cadeauwinkelconcept van het beursgenoteerde bedrijf Lagardère Travel Retail met meer dan 1000 Relay winkels in 14 landen. Lagardère opent de komende periode zeven winkels in Nederland op de stations Breda, Rotterdam Centraal, Amsterdam Centraal, Den Haag Centraal en Delft.

Relay gaat zich vestigen in een nieuwe winkelruimte op station Breda. De winkel is gevestigd naast de in- en uitcheckpoorten. Nu Relay haar deuren opent heeft Breda een echte leeswinkel in de winkelkern van het station waar een ruim aanbod boeken, tijdschriften, cadeaus en reisaccessoires verkrijgbaar zijn.

Twan Vissers, directeur food en travel essentials Lagardère Nederland: “Wij zijn trots dat we na maandenlange voorbereidingen eindelijk het resultaat kunnen laten zien. Het team van Lagardère NL heeft het concept aangepast naar de wensen van de Nederlandse consument. Het aantrekkelijke assortiment is met zorg samengesteld, wij zullen de reizigers verrassen met een breed aanbod lees- en cadeau artikelen. De Relay formule is klaar om te worden uitgerold op meerdere stations, ook airports staan op ons verlanglijstje.”

Femke Woudstra, directeur Stationsmanagement en Exploitatie bij NS Stations: “Wij zijn blij met de komst van het nieuwe concept van Relay. De winkel inspireert en verrast door het ruime assortiment aan boeken, tijdschriften, cadeaus en reisaccessoires. Het is een mooie aanvulling op ons aanbod voor de reizigers op de stations en sluit goed aan bij hun wensen.”

Lagardère is geen onbekende van NS en de airports. Zo opereert zij de succesvolle snackbar Smullers, de eerste snackbar met het Beter Leven keurmerk met 27 vestigingen op de stations. Sinds 2019 heeft Lagardère de aziatische take-away formule YO! geïntroduceerd op de stations van Rotterdam Centraal en Den Haag Centraal. Op Schiphol Airport en Eindhoven Airport is Lagardère actief met haar fashion winkels. Zo behoren Hèrmes, Bottega Veneta, Burberry, Victoria Secret, de Fashion Gallery en G-Star tot hun portfolio.

De eerste Relay winkel gaat vandaag open voor publiek. Vanaf dat moment is de winkel 7 dagen per week geopend. Om de aandacht van de consument te trekken werkt Relay nauw samen met haar leveranciers. De komende periode bieden zij regelmatig acties en events aan, zo zullen de reizigers regelmatig de kans krijgen hun favoriete schrijvers te ontmoeten.

Lagardère Travel Retail, is één van de vier divisies van de Lagardère Group een wereldwijde pionier in de Travel Retail industrie. Verspreid over 39 landen heeft Lagardère Travel Retail meer dan 4800 winkels, gespecialiseerd in Travel Essentials, Duty Free, Fashion en Foodservice. In Nederland is Lagardère Travel Retail meer dan 50 jaar actief in 3 business units: Travel Essentials, Fashion en Foodservice. Lagardère Travel Retail is een expert in het opzetten en opereren van Travel Retail concepten op vliegvelden en stations en beheert een divers portfolio van meer dan 100 merken.